Home Contacts   ART GALLERY G'ALL   
News

Arielle zongoratanfolyamáról írták...

"Nagy élmény volt ez a négy nap a számomra! Többet tanultam, mint gyermekkoromban egy év alatt. Nagyon jó hangulatban, szép környezetben, nagyon jó társaságban egy kitűnő tanárral sikerült elérnem egy olyan szintet, amit elötte nem hittem volna. Végre “értem” a hangszert, már nem egy riasztó pont és vonal halmaz a kotta, és még a Bach Menüett is tetszett. Egy baj van, a gyakorlást nem spórolhatom meg."
G. Zs., 32 éves, médiatervező
"Úgy jöttem erre a tanfolyamra, hogy a zenei tudásom szinte a nullával volt egyenlő. Talán ami a 25 évvel ezelötti iskolás éveimből derengett, azt tudtam. Már az első nap után úgy éreztem, hogy ha csak ennyit kapnék a tanfolyamtól, már akkor is megérte volna eljönni. De sokkal sokkal többet kaptam. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar megtanulok kottát írni, olvasni. A játékról nem is beszélve. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a csodálatos érzésnek."
P. S., 40 éves, ügyvezető"
"A pármunka és a csoportos oktatás különösen motiváló volt. Mód nyílt a próbálkozásra, kísérletezésre. Mindenkinek tudom ajánlani, akit érdekel a zene. Köszönöm."
Sz. V. 47 éves
"És mit kaptam ettől a 4 naptól? Többet, és mást, mint amit elötte gondoltam. Mást, mert valamilyen különleges, esetleg meditatív elemekre is számítottam, és többet, mert ismét felfedeztem a tanulás örömét. Természetesen négy nap alatt nem születnek zongoraművészek, de eljutottunk oda, hogy tudjuk a kottát olvasni, és megtanultuk azokat a technikákat, amikkel könnyebbé válik a tényleges tanulás. És talán oda is eljutottunk, hogy ezentúl magunk is nekiállunk tanulni, és lépésenként növelni a saját tudás örömét."
V. Gy., 59 éves, vegyész
"Nagyon köszönjük ezt a néhány kellemes, bár olykor fárasztó napot, a zenei ismereteim és a zenéhez való érzelmi viszonyulásom is gazdagodott a tanfolyam által. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne a zenéhez közelebb kerülni. Az alapokat nagyon jól megtanítja a módszer, a többi már gyakorlás kérdése. Arielle mindíg segít, hisz bennünk, és ez továbblendít a nehézségeken."
Cs. A., 29 éves, gyerekpszichológus
"Nagy élmény volt. Nem csak a zeneelmélet tisztult le a fejemben, hanem a gyakorlatok során valódi sikerélményekre is szert tehettem.
Mindenkinek tiszta szívvel ajánlom ezt a kurzust, mindenkinek, aki egy kicsit tisztában akar látni a zene világában, és bele akar kóstolni, meg akarja érezni a muzsikálás ízét."

Cs. L. 39 éves
"Nyereségeim közé sorolható egy új élmény, amiben már régen nem volt részem: a felismerés, hogy erre is képes vagyok, és az agytorna, ami rámfért így 40 után."
L. M. 42 éves
"Már régóta próbálkozom zenélgetéssel, de nem gondoltam volna, hogy három nap alatt megtanulok kottát olvasni és a kotta tartalmát le is játszani."
D. Zs. 28 éves
"Ez alatt a 4 nap alatt annyi mindent tanultam, hogy azt leírni nem lehetne ilyen kevés papírra, úgyhogy megpróbálom lerövidíteni. A képzésről magáról édesapámtól halottam és nagyon megtetszett. Eljöttem és megtapasztaltam a lehetetlent. 4 nap fáradságos munkája alatt sikerült elsajátítani egy olyan tudást, amire már igenis büszke lehetek."
R. T. 16 éves
"A költészet szentegyház, ahová belépni mezítláb is szabad” - írja Petőfi az irodalomról.
Azt hiszem ez a mondat a zenére is vonatkozik. A zene mindenkié, de aki kicsit ért is ezen a titokzatos nyelven, az teljesebben tudja átélni a zene üzenetét és gazdagabb lesz mint előtte volt.
Ez a tanfolyam meglepően sokat nyújtott, - úgy a zene elméletéről, mind a zongorázás gyakorlatáról. A legjobban az tetszett, hogy a titokzatosság egyszerű lépésekkel megfejthető volt és alig négy nap alatt annyit tanultam, mint máshol akár egy év alatt sem. Sokkal közvetlenebb a kapcsolatom a zongorával, és kivilágosodtak a kotta titokzatos jelei is. Nagyon hasznos négy nap volt, - ami után folytatás következik."
M. P. 54 éves üzletember