Home Contacts   ART GALLERY G'ALL   
News
Életrajz és kiállításokGaléria

Azt írták róla ....

Danslesremous


"
Danielle Sablon egyszerűen az életről való gondolkodás felé viszi a közönségét a tengerek mélyének misztériumai és a felszín habjai között."

Anita Nardon
a Nemzetközi Művészettörténész Szövetség tagja

jeuxdeaux1
"Danielle Sablon képeit elnézve én a figyelmüket szeretném felhívni néhány dologra. A fényre és a fény szerepére ezekben a művekben. Az örvényekre és az energiákra, ami nekem valahol mindig egy élni akarást, egy túlélést, egy túlélési vágyat, egy jövőbe való elmozdulást, látomást sugall, és arra a színvilágra, amely szintén egy abszolút emberi, meleg barátságos színvilág. Hogy ha ezeket a képeket nézem, egyesével megállok előttük. Én mindig keresem ezekben a képekben a múltat, a saját múltamat, - keresem a jövőt, a saját jövőmet, valamennyiünk jövőjét. Valahol a képek mélyén ezek a gondolatok, és a túlélés gondolata mindig ott van."      
        KOVÁCS Gábor, a KogArt Ház alapítójaDamefleur
"Danielle Sablon folyamatosan fürdeti lelkét és intellektusát a természetben. Mégsem nevezhetjük természetábrázolónak. Képeiben egy menekülési effektust is érzünk: minél távolabb a fogyasztói társadalmak ideáitól, minél közelebb a vízhez, éghez, flórához, faunához.
A  művésznő formavilága összetett. Van tehát amikor  a látvány konkrétságán keresztül ragadja meg festői mondandóját, s van, amikor szabadabb, lazább, felszabadultabb forma alakítás jellemzi. Képes e változatok koherenciájának megteremtésére. Szereti az élénk színeket, melyek néha lágyabb kezelésével lírai értékekkel töltődnek fel képei.
"
Feledy Balázs, művészeti íróouverture "Tudjuk, hogy sok galaxisnak, (ha nem az összesnek, nem tudom!) a közepe egy fekete lyuk. Mivel a fekete lyuk irdatlan gravitációval beszív minden anyagot, minden fényt, őt magát nem láthatjuk. De azért fehér a galaxis közepe, mert nagytömegű csillagközi por, köd, apró és nagyobb születő és meghaló csillagok fedik el. Ez jut mindig eszembe, ha ezeket a középső fényforrásokat látom. Ki tudja, mi van mögötte? Mit akar ezzel a középső, enyhén rejtett, enyhén előbújó fényforrással sejtetni Danielle Sablon? "
Tompa Mária, író, a Szentkuthy Miklós Alapítvány elnöke