Home Contacts   ART GALLERY G'ALL   
News


images/piano/Arielle_piano.jpg
 Gáll Arielle 1993-ban érkezett Magyarországra posztgraduális ösztöndíjjal a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiária.
Belgiumban végzett zongora, csello, kamarazene, szolfézs, zeneelemzés és zeneirodalmi tanulmányokat mind a két brüsszeli királyi zeneakadémián (azaz franciául és flamandul egyaránt).

Hamar érdeklődött a zenepedagógia iránt. 18 éves kora óta tanít. Volt már szolfézstanár és zongoratanár állami és magán zeneiskolákban, zenetanár állami és magán gimnáziumokban, iskolákban és óvodákban, vezetett zenebölcsit és sok-sok zenei és művészeti tábort szervezett már minden korosztálynak. Zeneterápiát hallgatott az Eötvös Lóránd Egyetemen és zeneterapeutaként is dolgozott súlyosan halmozottan fogyatékos gyerekekkel.

Különböző kurzusokon vett részt Belgiumban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Magyarországon, hogy fejlessze hangszeres tudását és hogy megismerje a különböző pegagógiai módszereket – hogy a legismertebbeket soroljam: Kodály, Orff, Dalcroze, Montessori, Waldorf, Applied scholastics.

Több éves tapasztalat után kidolgozott egy sajátos, speciális zongoraoktatási módszert, amivel már számos gyereket, teenagert és felnőttet vezetett arra, hogy saját céljait tudja megvalósítani a zeneterületén.

Három gyerekét herceghalmi otthonában szülte Dr. Geréb Ágnessel és 2 nyelven vitte őket magántanulóként az általános iskolai tanulmányain, a belga rendszer szerint és a magyar rendszer szerint is.
Isis lánya 16 éves. Hárfa és zeneszerzés szakos a Bartók Béla zeneművészeti Szakközépiskolában. Hat éves kora óta rendszeresen koncertezik és szerepel a mediákban saját szerzeményeivel.
Orion fia 15 éves, a Szabó Lőrinc angol-magyar kéttannyelvű gimnázium diákja.
Dharma fia 11 éves és másodéves balett szakos a Táncművészeti Főiskolán.

Arielle számos alkalommal szerepelt már a különböző médiában zongoraművészként és pedagógusként. Több saját cikke jelent meg nyomtatott és online magazinokban zenepedagogiáról és otthonszülésről – egy olyan alapvető női jogról, amely akkor Magyarországon nem volt elismerve.

Zongoraművészként és zeneszerzőként rendszeresen lép fel lányával (Gáll Isis, hárfa). 5 CD-t adtak ki saját szerzeményeikből.

A sajtó rendszeresen számolt be tevékenységéről és készített vele interviewt, mint például :
Magyar Nemzet (1994 & 95);  Bartók Rádió (1996); Civil Kurázsi (MTV 1997); Válaszd a Tudást (MTV 2007); Főtér (MTV 2008); Csodabogár (Duna TV 2015); Metropol (2015).

Férje Gáll Gregor szobrászművész.